RTV oost organiseert op 3 Oktober een debat en informatieavond over het goederenvervoer en het spoor.
NoRail is momenteel betrokken bij de voorbereidingen van de televisie-avond.
Tijdens de avond zullen zullen politici en belanghebbenden informatie geven en discusseren over de gevolgen en wenselijkheid van de plannen. De speerpunten van NoRail zullen zeker aan bod komen. Lees verder op Televisieavond


NoRail voert procedure tegen emplacementsvergunning

Norail voert bij de Raad van State een procedure tegen de revisievergunning van ProRail.
De gemeente gaf vele jaren geleden een emplacementsvergunning af die zij nooit actualiseerde en die zij nooit in overeenstemming bracht met de huidige stand van de techniek en veiligheid.
Op zich zijn wij voor een nieuwe, strengere vergunning. Wij willen echter voorkomen, dat de nieuwe vergunning te weinig verbetering brengt en opnieuw tot jaren lange stilstand leidt.
In de procedure vragen we om strengere eisen betreffende de veiligheid en milieu en om die eisen ook echt te handhaven.
Wint No Rail deze procedure, dan blijft de oude vergunning voorlopig nog gelden, maar moet de  vergunning die nu beoordeeld wordt worden aangescherpt en verbeterd.  Zo lang de oude vergunning geldt zullen we van de gemeente vragen om die up to date te houden en in elk geval te handhaven. Vanzelfsprekend zal Norail ook verlangen dat de gemeente de nieuwe vergunning up to date zal gaan houden en handhaaft.

NoRail vraag uw steun
No Rail is een stichting die geheel draait op een aantal vrijwilligers en mensen die zich belangenloos inzetten.
Zonder financiële middelen kunnen we echter niets. Bijeenkomsten, onderzoeken en enquete’s kosten geld en procederen is duur door het griffierecht.
Steun ons daarom met een financiële bijdrage. Stort uw bijdrage op bankrekeningnr. 1593.28.896 t.n.v. Burgerinitiatief No Rail te Hengelo

Vriendelijke groet,
De vrijwilligers van NoRail
www.NoRail.nl