……..Klik hier voor aanmelding nieuwsbrief……..

In 2009 verleende het ministerie van Economische Zaken een vergunning voor proefboringen naar steenkoolgas aan het Australische bedrijf Queensland Gas Company. Dit bedrijf zoekt naar zogeheten steenkoolgas in ondergrondse steenlagen. Het oosten en midden van Gelderland zijn aangewezen als concessiegebied.

Vorige week vond in de Garve een zeer druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst plaats over mogelijke proefboringen naar steenkoolgas in onze gemeente bij Gorssel en Joppe.  Zowel de Gelderse Milieufederatie als de provincie Gelderland hebben hiertegen bezwaar gemaakt. De GMF organiseert nu diverse acties om deze zeer milieu vervuilende en landschap bedreigende activiteit tegen te houden.

Mooi Lochem is het geheel eens met het standpunt van de GMF. Als u, net als wij, ook tegenstander bent van deze proefboringen kunt u op de website van de GMF uw handtekening zetten onder de petitie ‘Stop steenkoolgas’.  Wij hopen ook dat de gemeente Lochem, net als Arnhem en Duiven, een moratorium zal uitspreken tegen de proefboringen.

Klik hier voor alle achtergrond informatie verstrekt door de Gelderse Milieufederatie

Klik hier voor alle achtergrondinformatie verstrekt door een groep verontruste bewoners uit de Achterhoek en Salland.

 

Schaliegas is een kortstondige revolutie