Een wonderschone belevenis van Berkeldal & Lochemse Berg 

Zie route hier …

Wandelpad “De Poort van Lochem” is een wandelroute van 11 km die voert door het Berkeldal ten oosten van Lochem en terug langs de Lochemse Berg.  Dit wandelpad maakt het mooie Berkeldal ten oosten van Lochem meer toegankelijk voor de wandelende liefhebber van natuur en landschap.

De route volgt eerst de Berkel om daarna aft te zwaaien over landgoederen Nettelhorst(Twickel) en De Heest. Vervolgens loopt men dan via ’t Overlaar en de Lochemse Enk weer naar Stad Lochem om uit te komen in de historische kern.

De wandeling is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Mooi Lochem in het kader van het LOP (Landschaps Ontwikkelings Plan) van de gemeente Lochem. Het LOP beoogt lokale initiatieven voor landschaps beheer en beleving te steunen en praktisch uitvoerbaar te maken. Zo ook dit initiatief van de Stichting Mooi Lochem.

Het pad is niet verhard maar goed loopbaar.  Omdat enkele delen langs de Berkel drassig kunnen zijn wordt het dragen van waterdichte wandelschoen of laarzen aanbevolen. De te volgen route is met bordjes aangegeven.

Er is ook een  folder met routekaart en omschrijving  beschikbaar met kaart en informatie. Deze is te koop bij VVV Lochem.  

Klik op onderstaande links voor meer informatie over de wandelroute:

NB: I.v.m. besmettingsgevaar voor de melkveehouderij rondom de route is het pad beperkt toegankelijk met honden aan de lijn. Zie routebeschrijving.

Zie ook de pagina op 

https://www.mooilochem.nl/poort-van-lochem-wandelroute-rustpunt-rijker/
In de Stentor van 15 juni 2020