Aalsvoort

 

De verkoop van bedrijventerreinen in de gemeente Lochem valt tegen. Er is vorig jaar veel minder verkocht dan was geraamd.

Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Lochem. Vooral bedrijventerreinen Aalsvoort West en Stijgoord in Lochem springen in het oog. Van de geraamde verkoop van bijna 10.000 vierkante meter op Aalsvoort ging uiteindelijk 2165 vierkante meter van de hand. Op Stijgoord werd niets verkocht.

De vraag is wat er nu gebeurt met bedrijventerrein Diekink, dat nog moet worden ontwikkeld. Dat terrein is voorzien ten noorden van Alsvoort en Aalsvoort-West in Lochem (in het buitengebied-red.) eerder dit jaar deed de provincie de suggestie om pas op de plaats te maken, omdat er in regionaal verband te veel bedrijventerrein op stapel staat. Toenmalig wethouder Jan Kottelenberg zei dat de gemeente dat niet van plan is. Het was volgens hem niet logisch om huisvestingsmogelijkheden voor bedrijven in te leveren nu de economie weer aantrekt. Er volgt nog overleg met de provincie, meldt de gemeente nu.

Lees meer  in De Stentor>>

en

Klik hier voor alles over plannen Diekink