Ingezonden bericht

——————————–
Van: J. Reijnen (GNMF) <j.reijnen@gnmf.nlNacht
Datum: 23 mei 2013 14:13
Onderwerp: Nacht van de Nacht 2013: ondersteuning NvdN (26 oktober a.s.) en uitnodiging workshop NvdN (19 juni a.s)

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is in Nederland bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren in de war en kunnen mensen minder goed slapen. Om aandacht voor deze problemen te vragen, organiseren de Natuur- en Milieufederaties dit jaar voor de negende keer op rij de Nacht van de Nacht. We hopen dat uw organisatie de Nacht van de Nacht wil ondersteunen. Dit kan door een leuke avondactiviteit te organiseren en aandacht aan het evenement te geven.

Sluit aan bij een succesvol evenement!

Vorig jaar was de Nacht van de Nacht een groot succes. In 2012 kwamen maar liefst 30.000 mensen naar de georganiseerde activiteiten. In onze provincie werden op ruim 30 locaties activiteiten georganiseerd door lokale natuur- en milieugroepen, waaraan bijna 2.500 mensen deel namen. Dit jaar willen we de beleving van de duisternis (nog) meer aandacht geven en hopen we dat meer organisaties (waaronder die van u) meedoen aan de Nacht van de Nacht door de organisatie van een avondactiviteit. Om u hierbij te ondersteunen organiseren wij in Gelderland samen met het IVN Gelderland op woensdagavond 19 juni a.s. een workshop in Arnhem, waarin u handvatten en tips krijgt aangereikt voor het organiseren van een succesvolle avondactiviteit.  Daarnaast is er tijdens de workshops volop kans om met elkaar ervaringen uit te wisselen en (nieuwe) inspiratie op te doen. Heeft u interesse in de workshop, lees dan in de bijgevoegde uitnodiging meer details. Aanmelden kan tot maandag 10 juni per e-mail bij gelderland@ivn.nl

Wat bieden wij u?

Wilt u een activiteit organiseren tijdens de Nacht van de Nacht dan horen wij dat natuurlijk ook graag. Stuur in dat geval een mail naarj.reijnen@gnmf.nl

Alle activiteiten komen op de landelijke website www.nachtvandenacht.nl en op de agenda van onze eigen website www.gnmf.nl. Ook via Twitter, Facebook, Hyves en via de reguliere media brengen wij uw activiteit zoveel mogelijk onder de aandacht. Op die manier genereren we meer naamsbekendheid voor uw avondactiviteit en organisatie.

De Nacht van de Nacht wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 26 oktober 2013 (in deze nacht gaat de zomertijd weer over in de wintertijd).

Voor nadere informatie: neem contact op met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Joost Reijnen (adjunct-directeur)
Gelderse Natuur en Milieufederatie, Jansbuitensingel 14, 6811 AB Arnhem

026-3523741 / 06-50632073
j.reijnen@gnmf.nl