Herinrichting Kleine Markt Lochem gaat beginnen

Op 3 oktober start de herinrichting van de Kleine Markt in Lochem. Hiermee begint de laatste fase van het vernieuwen van de Markt in de Lochemse binnenstad. De verwachting is dat de werkzaamheden half november afgerond zijn.

Aannemersbedrijf Grondweg uit Lochem zal in opdracht van de gemeente de werkzaamheden uitvoeren. Ondergronds wordt allereerst een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Omdat de Kleine Markt vroeger een kerkhof was, verwacht de gemeente de vondst van menselijke botten. Archeologisch onderzoeksbedrijf ADC zal de werkzaamheden van Grondweg begeleiden.

Nieuw bestrating geeft eenheid met Grote Markt
Op de Kleine Markt komt dezelfde bestrating te liggen als op de Grote Markt en in de Walderstraat. Deze bestrating bestaat uit klinkers en tegen de kerk aan worden de bekende Lochemse rivierkeitjes gelegd. Zo ontstaat er eenheid met de Grote Markt. Het muurtje op de Kleine Markt verdwijnt zodat het één groot plein wordt.

Zes nieuwe bomen en nieuw meubilair
Er komen zes grote nieuwe bomen in de lijn waar tot voor kort de lindes stonden. Dit zijn ‘Valse Christusdoorns (Gleditsia triacanthos) met een stamomtrek tussen de 30 en 35 centimeter. Deze bomen gedijen goed in een stadscentrum en hebben een redelijk open kroon zodat ook de mooie gevels van de Kleine Markt te zien blijven. Op de kleine Markt komen nieuwe zitbanken, prullenbakken en fietsenstandaarden.

Winkels en kerk goed bereikbaar
De winkels op de Kleine Markt en de Gudulakerk blijven tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. De aannemer zal zo lang mogelijk de bestrating voor de winkels laten liggen. De toegang tot de kerk is via de hoofdingang in de toren of via de zijingang op de Kleine Markt. Na de riolering en de bestrating komen als laatste fase de nieuwe bomen en het straatmeubilair. Voor het Sinterklaasweekend moet de Kleine Markt klaar zijn.

Bron: www.lochem.nl

Klik hier voor foto’s zoals het was en zoals het nu is.

Klik hier voor de tekening van de herinrichting Kleine Markt