Kartbaan naast Gorsselse heide heeft verhoging geluidsbelasting aangevraagd

Geplaatst op 06/16/12 door Gerrit 78 Reacties

Karting Eefde 02

 

Karting Eefde heeft verhoging van de normen voor geluidsbelasting aangevraagd. Het ontwerpbesluit ligt nu ter inzage bij de gemeente. 

 

 

De kartbaan ligt naast de aldaar dominerende  Gorsselse Heide,  alom bekend om zijn natuurschoon en rust.   Stichting Mooi Lochem vindt dat de ligging van de racebaan ongepast is maar op dit moment een voldongen feit is. Exploitatie moet zich richten op inpassen in de omgeving en eerder denken aan vermindering dan vermeerdering van de geluidsoverlast.

Zienswijze ingediend door Stichting Mooi Lochem (Pdf)

Je ziet natuur, je ruikt benzine …..   interview in de Stentor van 30 juni 2012 met Leopold Witte

In het het landelijke nieuws  ……………

Vereniging Natuurmonumenten neemt standpunt in tegen de gemeente Lochem

Lees hier meer over procedure ………………..

Procedure kartbaan zit niet lekker

Bij Stentor kunt u meedoen aan peiling.

Uw mening telt!    Wat u hiervan vindt kunt u hieronder melden.

 

 

 

78 reacties

 • Denis Janssen schreef:

  Is racen met electrische karts niet de oplossing voor alle (geluids-) problemen?

 • magda bolt schreef:

  Hoe zeer ik begrip voor de hobby van een ander heb, de kartbaan met toenemend lawaai, uitstoot en verkeerstoename past niet naast een natuurgebied. In plaats van uitbreiding zou er van afbouw sprake moeten zijn: verplaatsing naar een industriegebied. Karters kunnen zich onttrekken aan rustzoekers (incl. omwonenenden) omgekeerd is NIET mogelijk.
  Karters komen en gaan, omwonenden worden geconfronteerd met ALLE karters. Go electric. Natuur en industrie passen niet bij elkaar….

  • mieke van wanroij schreef:

   het is te gek dat men met oordopjes de hei op moet. Die vergunning mag er niet komen, het is voor mens en dier onacceptabel

 • Henk schreef:

  Ook wij hebben alle begrip voor het uitoefenen van deze hobby. Maar nog meer lawaai in dit natuurgebied is niet alleen onbegrijpelijk maar tevens volstrekt ongewenst. Lochem/Gorssel zou dit natuurgebied moeten koesteren in plaats van verruiming van de geluidsvervuiling toe te staan. Politiek onbegrijpelijk.

  • Frank schreef:

   Hier ben ik het helemaal mee eens!
   Tijd voor een andere politieke wind!

 • Karel schreef:

  Electrische karts kunnen een verbetering zijn, maar geen definitieve oplossing want het geluid van gierende banden, de allergemeenste vorm van geluidshinder, blijft dan bestaan. Verhuizing van de baan is de enige aanvaardbare oplossing.

  Overigens is het ook onbegrijpelijk dat de Gemeente Lochem, die zich graag profileert als Groene Graafschapgemeente, de vervuilende en lawaai-veroorzakende kartbaan steeds weer de hand boven het hoofd houdt maar de inwoners van de eigen gemeente afvalt. En dat terwijl de eigenaar van de kartbaan, de uitbater en meeste karters van verre komen.

 • Leopold witte schreef:

  Waarom heeft de gemeente Lochem de kartbaan een vergunning gegeven om zes dag per week open te zijn van ’s morgens negen uur tot ’s avonds negen uur? Nu mag de mens die graag herrie maakt zes dagen zijn hobby uit oefenen en de mens die van rust houdt krijgt slechts 1 dag te tijd om op adem te komen. Die verdeling vind ik onrechtvaardig. Zeker in en gemeente die beweert natuur en milieu belangrijk te vinden.

  • Jorien van der Sluijs schreef:

   Ik las uw column is het nieuwste nummer van het blad van Natuurmonumenten en ben het volstrekt met u eens. De gemeente Lochem moet dus geen vergunning verlenen voor tweetakt karts. Lochem heeft goud in handen met zulke prachtige natuur op haar grondgebied. Dat verspelen door herrie en vervuiling toe te staan? Beetje (heel erg) dom.

  • marije van der sande schreef:

   u heeft groot gelijk. ik wandel er graag maar erger me steeds meer aan de herrie van de karts. Stilte is, zeker in Nederland, ook een vorm van rijkdom, waar de gemeente Lochem kennelijk niet bij stil staat.

  • Els Witte schreef:

   Wij komen al lange tijd in de Achterhoek, een schitterende streek.
   Hoop van harte dat de aktie resultaat heeft..In ons dichtbevolkte land is stilte steeds meer een schaars artikel.

  • Teja Bodewes schreef:

   Ik ben het helemaal eens met Leopold Witte. Hobbies die zo’n herrie maken horen niet thuis in een natuurgebied

  • Fokke Linssen schreef:

   Een plaatsje aan de A1 zou de uitkomst zijn om een kartbaan te realiseren. Lawaai bij lawaai.

 • Mark Kempkes schreef:

  Een paar jaar geleden was het geluid en de stand nog te overzien maar in de tussentijd is het van kwaad tot erger geworden, met meer bandenslip lawaai, herrei van de karts en de stank die ze veroorzaken. Als ik ’s ochtend rond 7.30 ga hardlopen komen ze uit alle delen van het land alweer aanrijden. Absoluut de vergunning dus niet verlenen!

 • Alfred Schaaf schreef:

  Het is onbegrijpelijk dat de gemeente en de provincie steeds zijn mee gegaan en kennelijk nog steeds meegaan in het verruimen van de vergunningen van de kartbaan. In plaats van enkele jaren geleden het geheel te verplaatsen en te kiezen voor het milieu en de natuur, hebben ze zich steeds verder in de nesten gewerkt en geven ze steeds meer ruimte. Hoe heeft het kunnen gebeuren dat er de afgelopen tijd steeds meer is bijgebouwd, en dat terwijl er in het hele gebied (terecht) zulke stringente regels gelden! Het lijkt me dat deze affaire eens tot op de bodem uitgezocht zou moeten worden!

 • Ariane Jager schreef:

  Afgelopen donderdag fietsten wij in het prachtige gebied rondom de Gorsselse heide en genoten van natuur, rust en vogel- geluiden. Aan dit genieten kwam een bruusk einde toen we over de Elzerdijk kwamen. Onbegrijpelijk dit lawaai in een natuurgebied! Dat hier toestemming voor gegeven wordt…

 • Veronie Koopmans schreef:

  Afgelopen Hemelvaart was ik met een aantal vriendinnen voor een aantal dagen naar ons recreatiehuisje aan de Elzerdijk gekomen voor een paar dagen rust en stilte. Het was onmogelijk om buiten samen te lunchen te praten en uit te rusten. Onze gasten spraken hun verwondering uit dat dit lawaai mogelijk is in een aangeprezen fiets en wandelgebied. Al tig jaen staat de Achterhoek bekend om zijn schoonheid en zijn ontspanningsmogelijkheden en NIET om nog meer lawaai tegen te komen wat dat van een autosnelweg overtreft! Het lawaai is al jaren aan het stijgen, Waar blijft Groen Links met zijn/haar groene idealen?? Of zijn het alleen maar loze praatjes. De kartbaan in zijn huidige vorm past niet meer in dit gebied. Overdekken lijkt mij de enige oplossing of verplaatsen waar al veel lawaai is . Veronie

  • Emmy Fons schreef:

   Veronie, wat erg als je daar een recreatiehuisje hebt voor de stilte en de natuur en je krijgt dit. Ik zou schadevergoeding vragen.

 • mirjam schreef:

  onbegrijpelijk dat er op steeds minder plekken rust te vinden is, terwijl dit juist zo essentieel en nodig is. lijkt me inderdaad een super plan om elektrische karts aan te schaffen, maar ja…. brommers moeten ook knetteren, dus dat zal wel niet leuk zijn!?

 • Trijnie schreef:

  Dit kan toch echt niet meer anno 2012. Wanneer gaat een gemeenteraad zich nu eens echt afvragen wat een mens nodig heeft in deze hectiek van alle dag. Is dat onstspanning met karten? Prima, maar doe dit in al verstedlijkt gebied en NIET in de zeldzame rustige stukjes Nederland. Lege industriegebieden genoeg, maar blijf nu toch eindelijk eens af van onze rust!

  • M.G.Jacobs schreef:

   als de mensen die van rust houden,dit soort plekken massaal vermeiden totdat de kartbaan verplaatst is, dan wort de gemeente raad,misschien wakker gemaakt,dan komen ze erachter, wat zo,n ennorme terugval van touristen kost.

 • […] Vrienden van de Gorsselse Heide snappen er niks van. Ook op de website Mooi Lochem (mooie site trouwens) wordt gesmeekt om met elektrische karts te gaan rijden. Maar van wat ik van […]

  • Ad Louter schreef:

   beste Claar,
   als wij het niet meer snappen: wie dan wel?
   Wij komen op voor de belangen van de Gorsselse Heide

 • clara legêne schreef:

  Lochem moet zich schamen: http://sharp5.nl/sites/claarsnotes/?p=1771

 • koos janson schreef:

  Goed plan van de gemeente. Nu weet ik tenminste dat ik niet naar Lochem op vakantie hoef te gaan. Doodzonde, want het is zo mooi.

 • Henk Cuperus schreef:

  Inderdaad krankjorum dat dat zomaar kan. Zou het kunnen dat de gemeente Lochem hier veel geld aan verdient? Zo ja, dan verdient dit genootschap onmiddellijk ontslag. Zo nee, dan zijn het sukkels en verdienen ze ook onmiddellijk ontslag.

 • w. Hulshof schreef:

  Lochem schaam u, dit maakt dat mensen die rust zoeken in uw prachtige omgeving wegblijven. Dat is voor de toeristeneconomie niet gunstig. Beetje dom.

 • Emmy Fons schreef:

  Begrip hebben voor dit soort hobby’s? Dat kan je toch niet meer opbrengen als je al het lawaai in onze tegenwoordige leefomgeving bij elkaar optelt! Dan kan je dit nog scheiden in functioneel lawaai en lawaai veroorzaakt door mensen die graag de hele omgeving willen laten horen dat ze er zijn. Motoren, auto’s met knaluitlaten, opgevoerde scooters, het verbaast me dat al deze zaken volkomen geaccepteerd zijn in de samenleving. Voordat wij op vakantie gaan (ook regelmatig in Nederland) doe ik eerst research naar lawaai-activiteiten in de buurt; toch duikt er altijd wel weer een crossmotor op in een weiland of zo. Uit frustratie dat overal waar je de rust zoekt, je vaak lawaai vindt, verhuizen wij straks weer naar de stad: waar lawaai is, moeten we daarin dan wel de rust vinden. En wat die kartbaan betreft: weg ermee. Kan toch bij een industrieterrein bv? En breng de mens van jongs af aan bij dat bij alles wat hij doet, hij zich even afvraagt: wat betekent dit voor een ander (mens, dier) en voor de natuur? Een mentaliteitsverandering, daar gaat het om.

 • Emmy Fons schreef:

  P.s. Leopold Witte : hartstikke goed dat je dit onderwerp voor de column in het blad van Natuurmonumenten hebt gekozen.
  Overigens gelden voor bedrijven in deze tijd strenge normen waar het om geluid gaat. Geldt dit voor deze kartbaan niet omdat er geen woningen in de buurt zijn? Vogels en andere dieren lijden trouwens ook heel erg onder lawaai. Ze raken er van in de war.

 • W.g rensink schreef:

  Helemaal met Leopold eens.

 • Niet te vatten, dat zo’n mooi gebied wordt opgeofferd aan een ondernemer die lawaai produceert. Lawaai is erg slecht voor de gezondheid van mensen en dieren.

 • erika schreef:

  Helemaal eens met de eerder geplaatste reacties. Groot schandaal!

 • Astrid van Wesenbeeck schreef:

  Beste gemeentebestuurders,
  Ook ik wil u vragen om de stilte en de natuur te beschermen in plaats van het lawaai, de vervuiling en de drukte nog meer te vergroten en te versterken.
  Met groet,
  Astrid van Wesenbeeck

 • E.M. Brenninkmeijer schreef:

  Stem volledig in met de column van Leopold Witte!

 • Marijke Fuld schreef:

  Lochem heeft geen idee wat een rijkdom stilte is, ze zijn druk bezig hun kapitaal te vernietigen! Wat dom en kortzichtig, hoe gaan we hier iets aan doen?

  Géén vergunning verlenen om te beginnen.
  Een kartbaan hoort naast een autoweg, vliegveld of soortgelijke locatie die al opgegeven is qua geluidsoverlast, zeker niet naast een natuurgebied.

 • Ger Hemmes schreef:

  De gemeenteraad van Lochem maakt geen serieus werk van natuurbescherming. Huiswerk slecht gedaan!

 • pauline schreef:

  De gemeenteraad moet zich schamen. Geef ons de rust in de natuur terug.

  In Zoetermeer kunnen de karters zich vermaken in een afgesloten hal. Misschien een ideetje voor Lochem?

 • Hanneke Brugman schreef:

  Ik heb weinig toe te voegen aan alle op- en aan merkingen en tips van de (zéér terechte) tegenstanders van de kartbaan. Het is onbegrijpelijk en schandalig dat deze er is gekomen, maar toestemming voor nòg meer lawaai is echt uit den boze!! Misschien wordt met al onze reacties verplaatsing van de baan naar een gebied waar al lawaai is bereikt.

 • Wij zijn tegen geluidsverhoging een kartbaan hoort niet naast een natuurgebied .Pas geleden liepen we op de hei te wandelen en vonden de overlast van de kartbaan heel erg storend.
  Je kon de kikkers amper horen kwaken.

 • Een natuurgebied is geen plek voor een kartbaan. Zoek daarvoor een plek waar toch al lawaai is. Gun mens en dier de rust waar ze zo’n behoefte aan hebben.

 • Heidi Rasker Boxem schreef:

  Leopold Witte verwoordt prima wat er hier aan de hand is. Zes tegen één, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Mensen die van natuur (en rust) houden, zijn meestal niet bepaald agressieve types. Worden daarom hun belangen zo makkelijk met voeten getreden? Kom nooit in het gebied sterker nog: ik ken het niet eens. Maar toch kom ik er voor op want wat er nu gebeurd is onrechtvaardig!

 • Saskia Timmerman schreef:

  Ik begrijp niet hoe een gemeente het in z’n hoofd haalt om zo’n geluids en milieuonvriendelijke baan naast z’n natuurgebied toe te staan!!! Verdient de gemeente hier soms veel geld mee????? Want dat is vaak een reden om iets maar toe te staan………………..
  Kappen met dit soort aktiviteiten. Ga inderdaad maar bij een industrieterrein racen!

 • Ja'akov Markus schreef:

  Het moet voor een gemeenteraad c.q. college van B & W toch helder zijn, dat in dit natuurgebied de kartbaan nooit een vergunning mag krijgen voor een hoger geluidsbelasting. Zo mogelijk moet juist de geluidsbelasting worden verminderd en het aantal karturen per dag moet worden beperkt (gehalveerd). Verplaatsen van de baan is geen optie want dan wordt het geluidsprobleem op iemand anders ‘bordje’ gelegd. Vervolgens krijgen we allerlei juridische procedures en zijn we zo 10 jaar verder en is er nog niets veranderd op de oude plek. Het probleem – een mooie uitdaging – moet dus ter plekke worden opgelost met medewerking van alle belanghebbenden en het moet niet naar elders worden verplaatst.

 • Pauline Polder schreef:

  Verschrikkelijk.

  Er zou een GROENE WET moeten komen:
  een verplichte geluidvrije zone van 5 km rond natuurgebieden…

 • wj de wilde schreef:

  Onbegrijpelijk gemeente Lochem!!?? Gedraag je en heb respect gun rust voor de wat broedende houtsnippen, enkele nachtzaluwen en een paar paren roodborsttapuiten. Evenzo rust voor de echte natuurliefhebber.

 • m.kroonder schreef:

  Met stijgende verbazing las ik de column van Leopold Witte. Dat dit nog steeds mogelijk is in dit dichtbevolkte land met schaarse natuur.
  Ik betuig hierbij mijn steun aan alle organisaties en mensen die zich inzetten om deze ontwikkeling te keren.

  m.kroonder

 • Jan Kranenbarg schreef:

  Dit is het soort politiek dat al veel weerzin heeft opgeroepen vooral in kleinere Nederlandse gemeenten: een grote groep krijgt de overlast van een clubje vervuilers (in dit geval geluidsvervuilers).

  Jan Kranenbarg

 • Cor Hulshof schreef:

  Eeuwig zonde om nog meer geluidsoverlast te creëren in zo’n geweldig mooi en rustig stukje Nederland. Natuurlijk moeten we elkaar de ontspanning gunnen, die men zoekt. Een genuanceerder afstemming (lees: rekening met elkaar houden) dan in dit plan nagestreefd wordt, is noodzakelijk.

 • Guido Sparreboom schreef:

  Bijna nergens in Nederland is het nog stil omdat er overal wel wegen lopen. Laten we dan ook zeker de laatste plekken in de natuur ook beschermen tegen geluidsoverlast. Mens en dier hebben die rust hard nodig.

 • Marian van Vloten schreef:

  Het is te gek voor woorden dat de wandelaar oordopjes in moet doen om een beetje rustig te kunnen wandelen op de Gorsselse heide.
  Is het tegenwoordige zo dat degene die het meeste lawaai maakt zijn zin krijgt?
  Dat mag niet gebeuren.
  De kartbaan kan verhuizen naar een industriegebied, de Gorsselse heide en de bewoners kunnen dat niet.

 • Jan Burger schreef:

  Een kartbaan hoort in een industriegebied, ook al past een notoire lawaaimaker ook daar slecht. Rust is een kostbaar goed in dit overvolle land, geluidsoverlast is meestal plezier voor weinigen en overlast voor velen.
  Technisch is zoiets bovendien niet nodig, go electric! Gemeente, tel je knopen!

 • Peter schreef:

  Ik geniet graag van de rust in de natuur en ik vind het volstrekt ontoelaatbaar als er meer lawaai komt. Bij de huidige stand van de techniek is dat ook helemaal niet nodig. Onze heilige koe maakt ook steeds minder lawaai. Dat kan met carts toch ook! En als je dan toch lawaai wil maken doe dat dan in een afgesloten baan dan is de geluidsdemping optimaal te maken zoals dat in discotheken ook gebeurt.

 • bea betjé schreef:

  Leopold Witte, bedankt dat u ons hier attent op heeft gemaakt.
  Lawaai hoort niet in/bij een natuurgebied. Ik hoor liever de vogels en de wind.
  Er is overal al genoeg lawaai. Graag een beetje rust voor mensen die dat willen opzoeken.
  Wat mij betreft: geen vergunning.

 • Hajo Kruijff schreef:

  Recent ‘gevlucht’ uit de Randstad voor……het lawaai en jawel……het blijkt in de Achterhoek niet anders !!??

 • pien pon schreef:

  Ik werd afgelopen nacht wakker van een schurende rozenstruik. Soms van schreeuwende uilen of klapperende dakpannen door een storm. Geweldige geluiden. Die ik graag wil horen !
  De kartbaan hoor ik gelukkig (nog) niet….

 • W.Runderkamp schreef:

  Niet te geloven dat een gemeenteraad de eigen bewoners van dit gebied zo schoffeert en een in wezen prachtig natuurgebied willens en wetens naar de verdoemenis helpt.Daar is het laatste woord nog niet over gesproken!
  En wat dacht u van de motorcross aan de Deventerdijk,ook zo’n fraai geschenk van diezelfde gemeenteraad!
  Wanneer kan er nu eindelijk een definitief einde komen aan al dat ellendige lawaai !!!

 • Pieter schreef:

  Ik heb tot voor kort overwogen om na mijn pensioenering in Lochem te gaan wonen; ik kies nu voor een gemeente met een raad die zich verantwoordelijk voelt en die vind ik niet in Lochem!

  • Gerrit schreef:

   Pieter,

   Dank voor reactie maar constatering benodigd correctie.

   Raad van Lochem doet uitstekend werk binnen haar vermogen. Kartbaan problematiek is geleidelijk gegroeid en moet nu worden aangepakt. In nauwe samenwerking met omwonenden wordt er door het college van B&W, in opdracht van de Raad, aan gewerkt. Om ook dat stukje Lochem aangenaam te maken voor wonen en recreëren.

   Tot in mooi Lochem.

   Gerrit Jan Schepers
   Bestuurslid Stichting Mooi Lochem

 • Anne-Mieke van Vliet schreef:

  Er is al zo weinig rust en stilte in ons mooie Nederland. Laten we het niet nóg erger maken.

 • Annemieke Hillen schreef:

  Intrekken! Of op zijn minst enorm beperken.

 • Trudy schreef:

  Voeg mij bij Leopold Witte en andere tegenstanders. Het is mij geheel onbegrijpelijk dat gem. Lochem niet inziet dat deze maatregel de toeristenindustrie niet goed zal doen. Het is ook onbegrijpelijk dat een dergelijkemaatregel wordt genomen, zonder de schade aan de natuur in te willen zien. Zes dagen en een gedeelte van de avonden is erg veel geluidsoverlast.
  Bij industrieterrein oid aanvoegen lijkt beter plan.

 • Marion Burger schreef:

  In Almere-Buiten dreigt hetzelfde te gebeuren. Nabij de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied, komt ook een kartbaan. De gemeente doet er heel geheimzinnig over en de precieze lokatie wordt ook niet bekendgemaakt, waarschijnlijk omdat men, terecht, bang is voor boze reacties van bewoners en natuurliefhebbers. Wij proberen al maanden meer uit te vinden, maar de gemeente laat nauwelijks iets los. Straks worden de vergunningen verleend en staan wij voor een voldongen feit. Wij voelen mee met de inwoners van Lochem en hopen, dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt.

 • Roeli schreef:

  Waarom een kartbaan in een mooi natuurgebied? Er zijn toch genoeg andere plaatsen om deze sport uit te oefenen zoals uit de vorige reactie’s blijkt. Industrieterrein lijkt mij een prima alternatief, dan hebben mens en dier weer rust. Maar daar zal wel een prijskaartje aanhangen. Gemeente Lochem bezint eer dat gij begint.

 • Jenneke Hoeben schreef:

  Treurig en onbegrijpelijk!
  Gemeenteraad van Lochem: zo snel mogelijk terugdraaien zodat Lochem weer een groene gemeente wordt.

 • Antoinette Breuseker schreef:

  Onvoorstelbaar ! In dat prachtige Lochem een Kartbaan ! In grote plaatsen zijn voldoende opties.
  Als Lochem op die manier meer bezoekers denkt te trekken , dan kies je ook voor vervuiling en dat moet je voor zo’n prachtige toch niet willen !! Lochem, hou het groen & rustig.

 • Patricia Snel schreef:

  Mijn maag draait altijd om bij dit soort besluiten.Weg met pretparken in een natuurgebied. Lees De intrigant, een op feiten gebaseerd gelijksoortig verhaal over de (incompetente) gemeente Westerveld en de expansiedrift van een ondernemer ten koste van Nationaal Park Dwingelerveld. En, beste Natuurmonumenten, behalve Lochem, kunnen jullie collega’s in Drenthe ook niet wat aandacht aan dat dossier besteden? Het grenst aan/ligt in jullie ‘territorium’. Ik informeer jullie er graag over (verblind@patriciasnel.nl) Suc6 met jullie aandacht voor de Gorsselse Heide. Dat deze actie tot inzicht en resultaat mag leiden bij de gemeenteraad! MVG Patricia

  Uit De intrigant 2011:

  Noot van de auteur

  Helaas berust dossier ‘Pretpark’, zoals ik het in mijn roman heb genoemd, op feiten. Raadsleden en ambtenaren onderhouden een ongezonde relatie met de ondernemer in het dorp. Sluitingstijden worden niet nageleefd, ingepikte gemeentegrond wordt niet teruggeëist. De uitbreiding van de illegale activiteiten en bouwwerken (met deze lange lijst zal ik u niet vermoeien) van wat eens een kleinschalig dagrecreatief koffiehuisje in een nationaal park was, wordt niet bestreden noch gehandhaafd, ondanks alle schriftelijke bezwaren van omwonenden, natuurorganisaties en uitspraken van de Raad van State. In plaats daarvan is de gemeente ‘voornemens’ – na jarenlang gedogen en het niet nakomen van eerder gemaakte afspraken – de ondernemer te belonen en de zaak af te ronden met een bouwvergunning. Het koffiehuisje met haar activiteiten wordt gelegaliseerd, om, zoals ze het zelf noemen, van het hoofdpijndossier af te zijn. Hebt u voor mij een aspirientje?

 • M. Fels schreef:

  Ik kom al jaren niet meer op de Gorsselse hei, veel te lawaaiig en overal auto’s. De kartbaan moet weg, de motorcrossclub idem. En een deel van die zandwegen afsluiten voor auto’s graag.

 • m.ronday schreef:

  wij hebben destijds afgezien van de koop van een huis in de buurt van de kartbaan en wat zijn we daar blij om!! beperk de vergunning en bewaar de stilte!

 • Paul Himmelreich schreef:

  Heel erg dat dit kan gebeuren. Wij wonen er in de buurt, maar vermijden de Gorsselse heide nu.

 • Louise schreef:

  Lochem moet zich realiseren dat met het toestaan van de karting het hele gebied zijn waarde als rust- en natuurgebied verliest. Stilte is toch al zo schaars. Ik ben altijd verbaasd dat de pret van een enkeling (lekker racen en lawaai maken) prevaleert boven de wens van rust van veel meer mensen. Denk aan het Zandvoortcircuit in de Kennemerduinen, of sportvliegtuigjes die permanent boven natuurgebieden vliegen. Onbegrijpelijk. Ik hoop nog steeds op een politieke beweging die de behoefte aan stilte serieus neemt en daar beleid op gaat maken. Laat Lochem in ieder geval de juiste keuze maken….

 • Frits Lem schreef:

  Jammer dat uw gemeente lijkt geen afweging te maken. Dus mijns inziens ófwel de huidige vergunning ongewijzigd verlengen ófwel verplaatsen. Er is vast een lokatie in de buurt waar reeds lawaai is (langs de A1), waar de kartbaan past.

 • Geert-Jan Westra en Gerda van der Veen schreef:

  Wij zijn recentelijk voor het eerst echt in Eefde geweest en wisten de rust aldaar zeer te waarderen.
  Dus met veel decibellen gaat er aan de rust wat mankeren
  Dus alle gekkigheid van vergunning voor de kartbaan,
  zou niet in de kranten moeten staan !
  Maar helaas,
  is blijkbaar de wethouder alleen de baas !!!
  Wij sluiten ons aan bij Leopold Witte
  en willen het er niet bij laten zitten !!!

 • Geert-Jan Westra en Gerda van der Veen schreef:

  Wij waren recent voor het eerst in Eefde en wisten de rust daar zeer te waarderen,
  echter met een vergunning voor de kartbaan gaat er aan die rust heel veel mankeren.

  Wij sluiten ons aan bij Leopold Witte
  en willen het er niet bij laten zitten.

 • A.I.J.M. van der Hoorn schreef:

  Mijn ouders hebben lang in Gorssel gewoond, de Gorsselse Heide is een stuk jeugdsentiment. Onvoorstelbaar wat er nu aangericht dreigt te worden.

 • g. horneman schreef:

  Alles wat ik vind, is al gezegd. Ik ben het helemaal met de tegenstanders van die kartbaan eens!

 • Carlo Wijnen schreef:

  Hoe zeer ik begrip voor de hobby van een ander heb, de kartbaan met toenemend lawaai, uitstoot en verkeerstoename past niet naast een natuurgebied. In plaats van uitbreiding zou er van afbouw sprake moeten zijn: verplaatsing naar een industriegebied. Karters kunnen zich onttrekken aan rustzoekers (incl. omwonenenden) omgekeerd is NIET mogelijk. Go electric. Natuur en industrie passen niet bij elkaar. Waarom heeft de gemeente Lochem de kartbaan een vergunning gegeven om zes dag per week open te zijn van ‘s morgens negen uur tot ‘s avonds negen uur? Nu mag de mens die graag herrie maakt zes dagen zijn hobby uit oefenen en de mens die van rust houdt krijgt slechts 1 dag te tijd om op adem te komen. Die verdeling vind ik onrechtvaardig.

 • Andre schreef:

  Wat mij betreft doeken ze die hele **kartbaan op. Laten die mensen een fatsoenlijke hobby zoeken.

 • Kees Vreeken schreef:

  Karten o.k.
  Maar dan in een geluids-geïsoleerde ruimte zonder lawaaiterrorisme.

 • Marjon schreef:

  Helemaal eens met alle bovenstaande reacties! Lawaai maken is makkelijk genoeg, probeer maar eens stilte te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.