De Berkel is een van de mooiste rivieren in het grensgebied van Nederland met Duitsland. We houden van onze rivier, die onderdeel uitmaakt van het stroomgebied Rijn en IJssel.
Stel je toch voor, dat het water van de Berkel drinkbaar zou zijn !

Diverse betrokkenen en belangstellenden lopen samen met Li An Phoa (oprichter Drinkable Rivers) van zondag 26 mei tot en met zaterdag 8 juni 2024 van de bron in Billerbeck (Duitsland) tot de monding en samenvloeiing in de IJssel in Zutphen (Nederland).
Met de Berkel familie; een familie van Duitsers en Nederlanders, van boeren, burgers, bedrijven, bestuurders, scholieren, kunstenaars, vissers, vissen, andere dieren, planten en bomen wordt er tijdens de wandeling gezocht naar dialoog en gemeenschappelijkheid. Lees hier meer >>

De tocht wordt afgesloten op 7 juni 2024 met om 9.30 u de 10e Berkelconferentie. Te houden in de burgerzaal van het oude Stadhuis van Zutphen (‘s-Gravenhof 1).
De conferentie wordt georganiseerd door de 3e Berkelcompagnie en de Gemeente Zutphen.

Evenals in voorgaande Berkelconferenties worden weer actuele onderwerpen rondom de Berkel en zijn oevergemeenten gepresenteerd en besproken. In deze editie ligt de focus op waterkwaliteit.

Zie verder het programma hieronder.

Lees hier alles over de Berkel bij Lochem.

Berkel nu goed zwembaar maar niet drinkbaar