STICHTING MOOI LOCHEM

Start Omhoog N I E U W S Media Contact Links Archief Sitemap Zoeken

              

   Toekomstvisie Lochem 2030       Ontwikkelingen de Cloese     Uitbreiding Lochem Oost     Visie Wonen & Werken      

 


E-mail bericht aan sympatisanten, 22 oktober 2009

 

Aan de sympathisanten van Stichting Mooi Lochem.

De Lochemse gemeenteraad is bezig met de laatste fase van de zittingsperiode, want al over 4 maanden, op woensdag 3 maart 2010, zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Deze zittingsperiode heeft langer geduurd dan gewoonlijk als gevolg van de samenvoeging met de gemeente Gorssel. Na het zomerreces 2009 heeft de raad al een aantal cruciale beslissingen genomen en ook de komende 4 maanden zijn van groot belang voor de toekomst van Lochem. De bouw van het gemeentehuis en de uitbreidingsplannen van Lochem zijn de belangrijkste onderwerpen die nog in deze raadsperiode kunnen worden beslist. Zoals alom bekend is Stichting Mooi Lochem faliekant tegen de uitbreidingsplannen in Lochem Oost (woningbouw) en Diekink (industrieterrein). Meerdere woningmarkt onderzoeken staan in de startblokken en resultaten zullen pas over enkele maanden naar buiten worden gebracht. Vele raadsfracties hebben steeds gesteld, dat eerst nut en noodzaak moet worden aangetoond voordat beslissende stappen worden gezet. U heeft in de Stentor kunnen lezen, dat de raad heeft besloten voor € 2 miljoen grond aan te kopen in Lochem Oost. Een kleine meerderheid van VVD en PvdA was voorstander van aankoop, alle andere fracties waren tegen. Intussen heeft het college alweer besloten om de raad te vragen het volgende perceel voor veel geld te mogen kopen. En dat allemaal zonder dat nut en noodzaak zijn aangetoond. Wat u ervan vindt? Dat kunt u pas op 3 maart 2010 kenbaar maken door met uw potlood het voor u juiste rondje rood te maken. Maar natuurlijk kunt u ook nu al reageren. U kunt uw  reactie aan ons toezenden en wij zullen deze direct op onze website plaatsen.

Mooi Lochem volgt de ontwikkelingen in Lochem op de voet. Alle informatie over o.a. de uitbreidingsplannen voor wonen en werken in Lochem verzamelen wij op onze vernieuwde en overzichtelijke website www.mooilochem.nl. Op deze site vindt u ook de links naar specifieke sites van ons, zoals http://lochemoost.googlepages.com/nieuws , http://diekink.googlepages.com/ en Twitter. Ook zal ‘Hooiplukkertje’ op onze website zijn licht doen schijnen over het wel en wee in onze mooie stad Lochem. Alleen al daarom is een regelmatig bezoek aan onze vernieuwde site de moeite waard.

Om zoveel mogelijk Lochemers te bereiken vragen wij u dit bericht door te zenden naar al uw familie, kennissen en vrienden woonachtig in Lochem en aan hen die Lochem in hun hart dragen.

Met vriendelijke groet,

Paul Benes

Secretaris

Stichting Mooi Lochem

Stiggoor 77                    Tel. 0573 257388            Email. secretariaat@mooilochem.nl  

7241 LD Lochem          Fax. 084 7462528          Website. www.mooilochem.nl


 

Start ] Omhoog ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@mooilochem.nl.  Laatst bijgewerkt: 29 mei 2011