Bouwplannen Cloese druisen in tegen besluit Raad Lochem

Geplaatst op 06/18/15 door Gerrit 4 Reacties

Kaart plan Cloese verlegging waterparij tuin Maart 2015 klDeze week heeft Mooi Lochem reactie ontvangen van B&W op de door Mooi Lochem ingediende zienswijze op het voorstel voor een bestemmingsplanwijziging rondom De Cloese.  De reactie is opgesteld door het adviesbureau SAB. Alle door Mooi Lochem en omwonenden ingediende zienswijzen zijn ongegrond verklaard.

De bestemmingsplanwijziging is aangevraagd door de projectontwikkelaar Van Wijnen en woningcorporatie Viverion.  Deze hebben hebben adviesbureau SAB de opdracht gegeven om de aanvraag voor bestemmingsplanwijziging op te stellen. Is hier dan mogelijk sprake van belangenverstrengeling?

CloeseIn de Raadsvergadering van 16 april 2012 heeft de Raad unaniem een amendement van GB, D66 en GL aangenomen waarin expliciet is opgenomen dat er niet in kasteeltuin mag worden gebouwd en plannen moeten worden gemaakt in nauwe samenwerking met omwonenden. Nu zijn omwonenden, waaronder vele sympathisanten van Mooi Lochem, het grotendeels eens met de plannen. Maar om nu de tuin te verkleinen ten gunste van meer woningbouw druist ons inziens in tegen het Raadsbesluit  van toentertijd en voelen wij het als onze plicht om plannenmakers en de huidige Raad hier op te wijzen.

Enkele andere zienswijzen ingediend door betrokkenen zijn zijn ons inziens zeker niet ongegrond en dienen door de Raad worden meegenomen in hun besluitvorming. Bijvoorbeeld de kap van monumentale eiken aan de Keppellaan. Volgens SAB geen probleem om ze te kappen. Uitdunning is toch het beste voor dit soort bomen. Plaatselijke dunning van een 100 jaar oude beeldbepalende laan door kap van gezonde bomen omwille van woningbouw is ons inziens ongewenst.

Dit onderwerp staat geagendeerd voor de RTG van maandag 29 juni a.s. Stichting Mooi Lochem zal dit moment gebruiken om nogmaals hierover met de betreffende Raadsleden in gesprek te gaan.

 

Amendement Cloese RV 16 april 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties

 • hans schreef:

  Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat er hier zoveel woningen mogen worden gebouwd. Er is vast een betere plek binnen Lochem dan deze mooie buitenplaats. Ze verpesten het voor de toekomstige generatie en maken van een landgoed een projectontwikkelaarsdorp!

 • Patricia schreef:

  Laat de kateeltuinen van de Cloese en de prachtige Berkel, die beiden zo belangrijk zijn voor Lochem, ongemoeid! Geen wonignbouw daar! Dan maar bij de Goorseweg…..

 • Roelof schreef:

  Ik kan me helemaal vinden in de reactie van de voorgaande schrijver “Hans”.
  Dit is geen plek voor woningbouw en zeker niet op deze schaal. De natuur- en landschapswaarden zullen hier blijvend door worden aangetast.

 • agnes schreef:

  Lochem hou je vast aan je meest waardevolle van je gemeente; je groen en je weinig blauw. Het aanzicht van de Berkel begint net zo vriendelijk toegangelijk te worden voor recreanten/ toeristen Project ontwikkelaars denken niet aan de lange economisch termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.